Maak kennis met het werken in het hart van complexe oorzakenonderzoeken en waarderingskwestiesWij zoeken nieuwe collega's die enthousiast raken van complexe onderzoeken, cijfers, datatechnologie en causaliteit.


Wij zijn een onafhankelijk, snelgroeiend onderzoeksteam. Ons specialisme is het doen van onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken van veelal grote en complexe faillissementen in opdracht van curatoren. Daarnaast houden we ons bezig met het opstellen en beoordelen van bedrijfswaarderingen (valuation) en financiƫle analyses in complexe aandeelhoudersgeschillen, juridische procedures (b.v. schade) en faillissementen.


Hierbij combineren wij diepgaande financiƫle en bedrijfseconomische kennis met datatechnologie en, indien van toepassing, verklarende psychologie. De wetenschap speelt een belangrijke rol in onze aanpak en methodes. Wij ontwikkelden de 'green apple theory' de kern van onze onderzoeksaanpak.


Je kan ons een 'boutique firm' noemen, maar wij vinden onszelf vooral een 'challenger' in een gevestigd bastion. We zijn succesvol in onze aanpak, en groeien evenwichtig. Ons team biedt ruimte voor talenten die het maximale uit zichzelf willen halen, en onderdeel willen zijn van een jong, ambitieus en hecht team.


Wij zijn opgericht in 2016 met het idee om oorzakenonderzoeken anders aan te pakken. Wat heeft het gedaan in plaats van wie heeft het gedaan. Wij doen en deden onderzoek naar de oorzaken van het faillissement van onder meer V&D, Macintosh en McGregor, en nog vele andere spraakmakende ondernemingen.


Onze opdrachtgevers zijn divers. Bijvoorbeeld aandeelhouders van gerenommeerde middelgrote en grote ondernemingen, zowel nationaal en internationaal. Maar ook raden van commissarissen of raden van bestuur ondersteunen wij bij interne onderzoeken of bij waarderingskwesties.


Tenslotte worden wij zeer regelmatig betrokken in vraagstukken door advocaten, curatoren en de rechterlijke macht en werken we intensief met hen samen.


Lees meer op www.bfiglobal.com

About BFI Global
1/2